Welkom bij de Substack Pieken en Dalen.

Wij stellen ons graag aan je voor en leggen uit wat je kunt verwachten als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. 

Stefan ten Teije (Twitter) is journalist en hij heeft voor het AD en NU.nl bijna vier jaar de woningmarkt gevolgd. Daarnaast trad hij in zijn vrije tijd op als projectontwikkelaar van zijn eigen huis in Nijmegen. Stefan denkt dat veel onzin over de woningmarkt in de media moet worden bestreden met rauwe, onafhankelijke informatie en duiding. 

Jasper du Pont is data-analist en luis in de pels. Zijn Twitteraccount Woningnieuws (De starter) wordt gevolgd door bijna alle economen en woningmarktexperts die ertoe doen in Nederland. Aan de hand van data en zelfgemaakte grafieken geeft hij vaak als eerste duiding bij de ontwikkelingen op de woningmarkt. Zijn interesse voor de woningmarkt werd aangewakkerd toen tijdens de vorige huizengekte zelf de woningmarkt betrad, in 2006.

Stefan gebruikte Jasper jarenlang als kritische meedenker als hij achtergrondstukken schreef voor de krant. We hebben een klik, begrijpen elkaar en proberen voor het voetlicht te brengen wat er nou precies mankeert aan het Nederlandse systeem. Maar ook: wat komt langs in de media, van wie komt dat nieuws en welke boodschap verdient scepsis?

In deze nieuwsbrief vertellen we elkaar wat we in de woningmarkt zien gebeuren, om vervolgens tot nieuwe inzichten te komen. Een soort korte briefwisseling dus. Jullie lezen en leren mee. En wie weet brengen jullie zelfs input. 

Via de links hieronder, lees, hoor of zie je Stefan en Jasper bij media-optredens. 

Wooncrisis: dit zijn de échte oplossingen (AD Premium)

Stefan en Jasper te gast bij Vroeg op Radio 1

Jasper te gast bij De Nieuwe Wereld over de onderbelichte problemen op de huizenmarkt

'Sorry dat ik zo luxe woon': Stefan verkocht flat voor het dubbele en liet prachtig huis bouwen (AD Premium)

Tot de volgende!

Stefan en Jasper

Subscribe to Pieken en Dalen

Belangrijk commentaar op de ontwikkelingen op de woningmarkt.

People

Data-analist en luis in de pels